Hellvig: un candidat trebuie măcar să fie un om bun și integru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, a lansat noi critici la adresa lui Cătălin Cîrstoiu, în care a făcut referire la problemele de integritate ale medicului.

Eduard Hellvig Foto: Inquam / Octav Ganea
Eduard Hellvig Foto: Inquam / Octav Ganea

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a declarat că mandatul său „e pe masa coaliției” și că dacă va pierde sprijinul celor două partide, se va retrage din cursa electorală.

Eduard Hellvig a lansat noi critici la adresa lui Cătălin Cîrstoiu și de fenomenul vedetelor și a persoanelor competente și transformate în politicieni, candidați-șampon și de „perimarea” teoriilor lui Max Weber (1864-1920 - sociolog, filosof, jurist, istoric și economist politic german, ale cărui idei au influențat profund teoria socială și cercetarea socială).

Eduard Hellvig atrage atenția asupra calității politicienilor și a discuțiilor despre proiecte și viziune: „Unii candidați de joben se arată, din păcate, lipsiți de acea lumina personală care să îi califice drept model de urmat. Nu avem cum să discutăm despre proiecte, viziune, dezvoltare dacă suntem mânați de înfumurare, șmecherie și tupeu.”

„În loc de politicieni de profesie apar profesioniști din meserii onorabile, dar cărora, în loc să le potențăm ipotetice calități, viața le scoate la iveală defecte reale. În loc să ne dăm ocazia să spunem ce vom face bine, ne plesnim peste frunte de ce am făcut rău.”

Hellvig deplânge și faptul că ideologia politică nu mai există: Un candidat fără suficient conținut politic ori fără niscaiva acoperire populară trebuie măcar să fie un om bun și integru. Altfel, te îndrepți vertiginos către turnee de amatori.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite